Du er her:

Sommermøde

Søndag den 1. september kl. 13.30 i Højen Kirke og Højen Præstegård.
Gudstjeneste og foredrag med Helle Skaarup, forstander på Løgumkloster Refugium

Sommermødet begynder med gudstjeneste i Højen Kirke, hvor Helle Skaarup prædiker. Efter gudstjenesten tager vi til præstegårdshaven, hvor der vil være et godt kaffebord. Og Helle Skaarup vil holde et foredrag over emnet:

Altid allerede elsket – set fra sidelinjen

Denne titel er udgangspunktet for Helle Skaarups fortælling om sit liv med Peter Bastian. Helle er forstander på Løgumkloster Refugium. ”Vi fik 7 år sammen, og jeg vil gerne dele ud af alle de gaver, som jeg fik gennem mit møde og ægteskab med Peter”, siger Helle Skaarup.

Bevidstheden som ressource og samarbejdspartner har været et omdrejningspunkt, og undervejs i fortællingen kommer vi omkring meget mellem jord og himmel.

Stikord: høresansen, sjæle-om-sorg, naturens milde gaver, sproget, nærvær, skabende fællesskaber, at stå i det åbne, tro, livet og døden.

Højen Voksenkor medvirker ved sommermødet

Alle er hjertelig velkomne!

Efterårsmøde

Tirsdag den 1. oktober kl. 19.00 i Jerlev Kulturhus

”SORGEN ER EN KRAFT” ved radiovært og forfatter Esben Kjær.

”Det interessante ved sorg er ikke, at den gør så ondt. Det interessante er, hvordan den kommer til at ændre alt, hvad vi tænker og tror om livet – hvem vi er som mennesker, resten af vores liv.”

Sådan siger den foredragsaktuelle journalist og P1-vært Esben Kjær, efter at han mistede sin syv-årige søn Sebastian til kræft. Han er forfatter til bestselleren ”Min usynlige søn – kunsten at leve med sine døde resten af livet” (Gyldendal 2016) – en delvist personlig, delvist research-baseret bog, der samtidig er en krads kritik af vores - ifølge Esben Kjær - fattige forhold til døden.

Esben nøjes ikke med at se sorg som et terapeutisk problem, der skal løses, men beskriver som noget nyt sorg som en transformerende kraft, der ændrer alle aspekter af folks liv. Og som vi derfor skal forme. Og vi skal gøre det i samarbejde med de døde. De går nemlig ikke væk, de lever videre inden i os – som en skabende kraft. Vi kommer med andre ord til at have et levende forhold til de døde resten af vores eget liv.

Det var i øvrigt Sebastians dengang 10-årige storebror David Cozmo, der ved at tegne sin lille bog ”Hvordan man har en usynlig bror” satte hele rammen om, hvad familien i dag tænker og tror om Sebastian – og som inspirerede til tankerne i ”Min usynlige søn”. Tro er nemlig nødt til at være konkret.

Mød op til en tankevækkende og spændende aften!

Kaffen koster 40 kr. Husk kontanter!