Vinterens litteraturaftener

Højen Præstegård mandag den 3. februar og mandag den 24. februar kl. 19.00-21.00.

Tilmelding: Senest 1 uge før til Inger Marie Raunkiær-Jensen, mail: imrj@km.dk; tlf. 7586 3128.

Hvis vi bliver flere, end vi kan sidde rundt omkring vores spisebord, rykker vi ned i Højen sognehus. I får besked ved tilmelding.

Kaffe/te og kage koster 25 kr.


Mandag den 3. februar kl. 19.00

Denne aften vil vi samtale om Thomas Korsgaards debutroman ”Hvis der skulle komme et menneske forbi”.

”Hvis der skulle komme et menneske forbi”, som udkom i 2017, er en bevægende og stærk roman om den afstumpethed og afmagt, der opstår, når kærligheden forsvinder i en familie. Om vold. Om white trash. Om at blive voksen for tidligt. Om alt det, der sker, når håbet forsvinder.

“Hvis der skulle komme et menneske forbi” følger en families forfald på en gård lidt uden for Skive i Midtjylland. Faderen er ved at gå fallit og må låne penge af sin dominerende storebror, der styrer familien med hård hånd. Moderen er deprimeret og spilder dagene foran computeren med internetkasino. Børneflokken er overladt til sig selv. Hovedpersonen, den 13-årige Tue, klarer sig igennem på må og få, lidt småkriminalitet, lidt løgne i skolen.

Thomas Korsgaards debutroman er en vred og ærlig fortælling om udkantsdanmark. Det er samtidig et opmærksomt portræt af en familie i økonomisk krise og især af drengen Tues følelser og handlinger - skrevet med både følsomhed og mørk humor.


Mandag den 24. februar kl. 19.00

Denne aften vil vi samtale om Linn Ullmanns roman ”Nåde”

”Nåde” udkom i 2017. Det er en meget fin og bevægende kærlighedsroman om den vanskelige kunst at leve, til man dør. Om det umulige regnskab, der en dag skal gøres op og om at lægge sit liv i andres hænder.

Hovedpersonerne i bogen er Johan og hans kone Mai. Da Johan efter 40 år som kulturjournalist netop er gået på pension, får han konstateret kræft og får at vide, at han har et halvt år tilbage at leve i. Johan vil have sin kone, Mai, til at love at hjælpe ham med at dø, når han selv ikke vil leve mere. Mai, der er børnelæge, vægrer sig i første omgang, men giver ham senere det løfte at hjælpe ham med at dø, når tiden er inde. Men hvornår er den det? Da tidspunktet nærmer sig, ændrer perspektivet sig for både Mai og Johan.