Litteraturaftener

Litteraturaftnerne foregår som regel i Højen Præstegård fra kl. 19.00 - 21.00.

Tilmelding: Senest 1 uge før til Inger Marie Raunkiær-Jensen, mail: imrj@km.dk; tlf. 7586 3128.

Hvis vi bliver flere, end vi kan sidde rundt omkring vores spisebord, rykker vi ned i Højen sognehus. I får besked ved tilmelding.

Kaffe/te og kage koster 25 kr.

Alle er velkomne – også til kun at deltage en af aftenerne.


En dag vil vi grine af det!

Mandag den 7. september vil vi samtale om Thomas Korsgaards bog ”En dag vil vi grine af det”.

Bogen er en selvstændig fortsættelse af Thomas Korsgaards debutroman ”Hvis der skulle komme et menneske forbi”. En roman, der tog både anmeldere og læsere med storm.

”En dag vil grine af det” er en stærk og sørgmunter beretning om Tue, der prøver at finde sig selv i en familie, hvor de voksne ikke altid magter at være forældre. Det er en fortælling om fysisk og psykisk vold, men samtidig en lun og ikke-fordømmende karakterisk af livet i en hårdt prøvet familie, hvor realiteterne sjældent lever op til intentionerne.


Nåde

Mandag den 5. oktober vil vi samtale om Linn Ullmann´s roman ”Nåde”.

”Nåde” udkom i 2017. Det er en meget fin og bevægende kærlighedsroman om den vanskelige kunst at leve til man dør. Om det umulige regnskab, der en dag skal gøres op og om at lægge sit liv i andres hænder.

Hovedpersonerne i bogen er Johan og hans kone Mai. Da Johan efter 40 år som kulturjournalist netop er gået på pension, får han konstateret kræft og får at vide, at han har et halvt år tilbage at leve i. Johan vil have sin kone, Mai, til at love at hjælpe ham med at dø, når han selv ikke vil leve mere. Mai, der er børnelæge, vægrer sig i første omgang, men giver ham senere det løfte at hjælpe ham med at dø, når døden er inde. Men hvornår er den det? Da dødspunktet nærmer sig, ændrer perspektivet sig for både Mai og Johan.