Salmesangens søndag

Søndag den 10. november kl. 10.30 i Højen Kirke:
”Det evige liv”

Også i år vil vi holde en “Salmesangens søndag”, hvor salmesangen får fokus. Vi vil sætte særlig fokus på salmesangen bl.a. ved at inddrage vores kor og ved at synge både nye og gamle salmer. Salmer, der alle på en eller anden måde giver udtryk for håb om et evigt liv.
Organist Helle Gamborg vil fortælle om salmernes melodier og sognepræst Inger Marie Raunkiær-Jensen om teologien bag salmerne.

2. søndag i advent kl. 19.00

Højen kirkes Voksenkor og Give Mandskor medvirker ved gudstjenesten.

Efter gudstjenesten er der kaffe og hyggeligt samvær i sognehuset, og korene vil synge for og med os. Også til denne gudstjeneste sælges skrabelodder, engle og stjerner til fordel for Danmissions arbejde.

Julekoncert i Ødsted kirke med Jette Torp

Torsdag den 12. december kl. 20.00 - dørene åbnes kl. 19.00.

Med afsæt i CD’en JUL fra 2018 spiller trioen klassiske julesalmer, engelske og amerikanske Christmas Carols samt danske og nordiske julesange akkompagneret af guitar, cello, fløjte, sopransaxofon og smukt kor.

Fællessang med publikum er en naturlig del af koncerten, som også indeholder nyere julesange, heriblandt Jette Torps egen: ”Julen er tilbage igen”.

”Julen er mange ting. Den er selvfølgelig hygge, glæde, nærhed og fællesskab, men for mange af os minder julen os måske også om det, der var engang og vækker minder, sorg og savn ekstra stærkt til live i højtiden. Den del vil jeg også gerne berøre på mine julekoncerter,” siger Jette Torp.

Medvirkende:

Jette Torp: vokal & guitar

Jan Kaspersen: guitar, saxofon, kor og fløjte

Live Johansson: cello

Billetter kan købes for kr. 125,- ved henvendelse til Jørn Aagaard, jlaagaard@gmail.com, eller tlf.: 20 40 08 98. Ved køb af billetter kan der også bestilles en varm drink i pausen til 20 kr.: Glühwein eller varm æbledrik.

Tema-sangaften

Onsdag den 15. januar kl. 19.30 i Ødsted sognehus:

Vælg salmer til din begravelse.

Denne aften synger vi salmer, som også kan synges ved begravelsen. Sognepræst Martin Bonde Eriksen og organist Henriette Hoppe vil præsentere nogle salmer og måske selv afsløre, hvad de kunne tænke sig, der blev sunget ved deres egen begravelse, og så bliver der tid til selv at overveje, hvilke salmer deltagerne kunne tænke sig blev sunget ved deres begravelse.

Tema-sangaften

Onsdag den 22. januar kl. 19.00 i Højen sognehus:

Lys og mørke

Kom til sangaften i sognehuset i Højen med temaet lys og mørke. Vi vil synge en masse sange f.eks. fra Højskolesangbogen. Organist Helle Gamborg vil fortælle lidt omkring emnet, og hvad det betyder for hende. Højen Kirkes Voksenkor vil også deltage og synge et par sange.

Koncert i Højen kirke

Tirsdag den 18. februar kl 19.00

Koncert med Vejle Sct. Nicolai Sogns Pigekor og Ungdomskor under ledelse af organist, Erik Kure.

Om koret

De ældste sangere i Sct. Nicolai Sogns Pigekor og Ungdomskor giver koncerter i Danmark og på koncertrejser til udlandet. I år får vi glæden af at kunne høre dem til en koncert i vores kirke.

Næsten hver sommer siden 1991 har Pigekoret og Ungdomskoret været på koncertrejser i f. eks. Danmark, Tyskland, Tjekkoslovakiet, Wales, Skotland, Norge, Sverige, Finland, Litauen, Holland, Belgien, Frankrig eller Ungarn. Sidste sommer var de på en koncert-rejse til Amsterdam i Holland.

På korets koncertprogrammer er der klassiske korværker fra renæssancen til musik fra vores egen tid såvel som danske sange.

Om organist Erik Kure

I Sct. Nicolai Sogn er der ansat tre organister, som hver har sit kor.

Sct. Nicolai Sogns Pigekor og Ungdomskor ledes af organist Erik Kure, som har Kirkemusikalsk Diplomeksamen og Musikpædagogisk Eksamen fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København. Desuden videregående studier i direktion og korledelse på The Royal School of Church Music, Croydon, London med særligt fokus på den engelske drengekors tradition med lærere som bl.a. Stephen Cleobury, Cambridge. Han har også studeret direktion og korledelse på Akademi for Kunst i Klaipeda i Litauen.

Erik Kure er desuden uddannet klokkenist fra Den Skandinaviske Klokkenistskole i Løgumkloster, hvor han også har været lærer i en årrække.

Velkommen til en skøn koncert! Ingen entre