Du er her: 

Litteratur-aftener i Højen Præstegård, mandag d. 4. marts og mandag d. 18. marts kl 19-21

Litteratur-aftener, hvor vi vil samtale om romanen "Lykke-Per" af Henrik Pontoppidan.

Litteraturaftener i Højen Præstegård mandag d. 4. marts og mandag d. 18. marts kl. 19-21. Begge aftener vil vi samtale om romanen Lykke-Per af Henrik Pontoppidan Kort om Lykke-Per: Lykke-Per er Henrik Pontoppidans berømte udviklingsroman om en ung mand, Peter Sidenius, der forlader sit barndomshjem, hvor han har følt sig fremmed og undertrykt, for at skabe sit eget liv og omforme samfundet efter sine egne ideer. Romanen indeholder en klassisk udviklingshistorie fra det moderne gennembrud, men Pontoppidan formår at beskrive Per og hans situation på en så enestående måde, at det hele står knivskarpt for læseren, og så det føles vedkommende. Romanen foregår i slutningen af 1800-tallet, men rækker ud over sin tid med eviggyldige eksistentielle emner som kærlighed, ensomhed, tro og længsel efter mening og fylde. Redaktør på Gyldendal, Simon Pasternak, siger et sted: ”Litteratur er brandbart materiale, og god litteratur når ind til den ild og den stemme, som kan forføre og inspirere os  til at tænke over, hvem vi er”. Det gør ”Lykke-Per”.

Lykke-Per som film: Romanen er som bekendt blevet filmatiseret af Bille August for nylig. Det er han sluppet godt fra! Jeg har tit oplevet at blive skuffet over at se filmatiseringen af en god roman, men her understøtter filmen på smukkeste vis romanen.

Alle er velkomne! Det er ingen betingelse at have læst hele romanen.

Tilmelding: Senest mandag d. 18. februar  til Inger Marie Raunkiær-Jensen, mail: imrj@km.dk; tlf. 7586 3128.Hvis vi bliver flere, end vi kan sidde rundt omkring vores spisebord, rykker vi ned i Højen sognehus. I får besked ved  tilmelding. Kaffe/te og kage koster 25 kr

Del dette: